help… welke maat?

Bangles. Wat zijn ze leuk! Maar hoe weet je welke maat je nodig hebt? Lady Polkadot maakt bangles in vijf verschillende maten: XS, S, M, L en XL.

XS = 60 mm

S = 63 mm

M = 66 mm

L = 69 mm

XL = 72 mm

Bij het bepalen van je maat gaat het niet om de breedte van je pols, maar om de breedte en flexibiliteit van je hand. De bangle moet ten slotte over je hand geschoven kunnen worden. Het breedste gedeelte van je hand is tussen de eerste knokkel van je duim en die van je pink. Wanneer je de bangle om schuift, buig je deze knokkels naar elkaar toe:

Houd je ervan dat je bangle los zit en hij heel makkelijk om en af kan? Meet de afstand tussen je knokkels met je hand zoals op het tweede plaatje. Als je het fijner vindt dat de bangle niet zo makkelijk af gaat, gebruik dan je andere hand erbij om de knokkels wat dichter naar elkaar te knijpen. Je hebt dan wel hulp nodig van iemand anders om de afstand op te meten 😉

Tip 1: Heb je al een bangle die je fijn vindt zitten? Meet daarvan dan de binnenste diameter.

Tip 2: Krijg je het benauwd van het idee dat je je bangle niet meer af krijgt? Trek een satijnen handschoentje aan en de bangle glijdt gemakkelijker af!

Omdat de maten XS en XL minder voorkomen, zijn er in die maten minder of geen bangles op voorraad. Je kan hier deze maten bestellen in welke kleur je maar wil.